Bij Qi Gong gaat het om Qi (energie) op te nemen en verbruikte Qi weer af te geven. Kai betekent openen. Je denkt uit je lichaam weg en laat daarmee Qi naar buitengaan. Op He denk je naar binnen en neem je Qi op.

Onder de naam Kai He geeft Zhineng Qi Gong docent Paul de Haan trainingen en workshops. De naam Kai He geeft precies weer waar het bij Qi Gong om gaat: het verversen van je energiehuishouding. Je staat hierdoor fitter, soepeler en blijer in het leven.

Hao laOver mij

Ik ben begonnen met Tai Chi bij Fire Dragon in Den Haag. Hier kwam ik in aanraking met Zhineng Qi Gong. Ik was direct onder de indruk van de kracht, maar ook van de eenvoud. Al snel merkte ik wat het met me deed. Mijn lichaam werd soepeler. Het moment dat ik de Qi door mijn lichaam kon voelen stromen, raakte mij diep. Het was een ervaring die ik nog niet eerder zo had gevoeld.

Qi Gong werd een dagelijks onderdeel in mijn leven en ik wilde me steeds verder in Qi Gong verdiepen. Ik heb de opleiding tot Zhineng Qi Gong docent gevolgd bij Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai  te Amersfoort (2011). Deze opleiding heeft me erg veel geleerd en gegeven waardoor Qi Gong niet meer is weg te denken uit mijn leven. Sinds 2012 geef ik Qi Gong lessen en trainingen onder de naam Kai He.

Een mooi voorbeeld van wat Qi Gong voor je kan betekenen, heb ik aan den lijve ondervonden. Al jaren werd ik geplaagd door een steeds terugkerende hernia in één van mijn onderste rugwervels. Soms zo heftig, dat ik vrijwel niet meer kon lopen of staan. Al liggend op de grond ben ik dagelijks de oefeningen gaan visualiseren en heb ik de Qi extra naar mijn rug gericht. De hernia verdween zonder operatie. Tegenwoordig is mijn rug sterk en soepel en ik heb sindsdien geen rugklachten meer gehad.

Naar China

In november 2017 heb ik de eer gehad een maand lang een opleiding “Healing Qi Gong” te mogen volgen in Dali, China. Om de oorsprong van de Qi Gong ervaren was indrukwekkend. Dagelijks intensieve training en inspiratie ontvangen van Teachers Lu, Wang, Xie, Tao en Wei…”Dao Hearts – The Harmonious big Family” En zo voelt het nog steeds. Waardevolle informatie, inzichten en wijsheid, en vooral ook veel lachen. Vaak een vergeten helende kracht. Heerlijk en prachtig zoveel waardevolle kennis te ontvangen om door te geven in mijn trainingen en workshops.

Samenwerking met Chinese Qi Gong meesters

Met de Chinese Qi Gong meesters Zhengdao Lu en Wang Ling Ling heb ik in de afgelopen jaren een warm contact opgebouwd. In het najaar van 2018 organiseerden wij voor de 3e keer gezamenlijk een driedaags Zhineng Qi Gong weekend in Nederland. Zij zijn beiden opgeleid door dokter Pang Ming zelf, de grondlegger Zhineng Qi Gong. Lu is ook de persoonlijke assistent van dokter Pang Ming geweest. Hun kennis komt direct uit de eerste lijn.

Heel graag wil ik mijn kennis en ervaring delen zodat meer mensen net zo kunnen genieten van Qi Gong als ik!

Hao la!