Qi Gong is de basis voor een gebalanceerd lichaam en ontspannen geest. Zhineng Qi Gong bestaat uit meerdere methodes om met Qi (energie) te werken. Tijdens de training leer je elke keer een deel van een methode. Uiteindelijk ben je in staat om de gehele methode uit te voeren en dit ook in je dagelijks leven te intregeren.

Opbouw van de training:

  • Het aansluiten bij het Qi-veld
  • Warming-up
  • Onderdelen van de methodes aanleren
  • Een deel of gehele methode uitvoeren.

Qi Gong wordt het krachtigst als je het regelmatig beoefent. Je merkt dat het een heerlijke manier is om de stress en hectiek van alle dag los te laten.

De methodes:

Lift Qi Up Pour Qi Down Methode (LQUP)

Dit is de basisoefening en de belangrijkste oefening van Zhineng Qi Gong. De oefening verdeelt energie opnieuw in het lichaam en opent de energiebanen (meridianen) waardoor de Qi goed door je lichaam kan stromen. Je neemt nieuwe Qi op en laat gebruikte Qi gaan. Door de diverse bewegingen van deze oefening, kun je de LQUP op veel manieren beleven en ervaren. De LQUP duurt ongeveer 20 minuten.

Three Centers Merge Methode (TCM)

Dit is een heerlijke meditatieve oefening die zo kort of lang kan duren als je wilt. Het geeft een enorme rust en innerlijke kracht.

La Qi Methode

Dit is een eenvoudige maar krachtige oefening om Qi te verzamelen om jezelf of anderen te genezen. De oefening kan staand, zittend en zelfs liggend worden gedaan.

Wallsquat Methode

Dit is een actieve oefening waarbij de Qi door het lichaam wordt gepompt. Je merkt dat je spieren, gewrichten en vooral je rug hier sterker en soepeler van worden. Vroeger behoorden de Wallsquats tot het geheim van de grote meesters en werden achter gesloten deuren beoefend.

Lees meer over Lestijden, Prijzen en Locatie